کشور ترکیه به دلیل رشد علمی که پیدا کرده تبدیل به یکی از کشور های مهاجرتی بسیاری از دانشجویان و افرادی که قصد ادامه تحصیل در این کشور را دارند شده است. از این رو افراد به دنبال مجوز اقامت دانشجویی در ترکیه هستند. در ادامه این مطلب نکاتی را درباره این نوع اقامت خواهیم گفت. با ما همراه باشید. “همچنین می توانید قیمت روز آپارتمان در کشور ترکیه را اینجا ببینید.
پذیرش دانشجو در دانشگاههای ترکیه
اگر تصمیم به مهاجرت تحصیلی کشور ترکیه دارید باید بگوییم که به طور کلی سطح کیفی دانشگاههای ترکیه بسیار خوب است و شرایط مناسبی را برای بورس دانشجویان مهیا میکند. به همین دلیل بسیاری از دانشجویان ایرانی مهاجرت تحصیلی به ترکیه را یکی از راههای موفقیت خود میدانند. در اولین مرحله، دانشگاههای ترکیه، داشتن مدرک دیپلم دبیرستان و همینطور قبولی در آزمونهای ورودی دانشگاههای خود را شرط و معیاری برای جذب و قبولی دانشجویان در نظر میگیرند.همانطور که انتظار میرود زبان رایج در دانشگاههای این کشور ترکی استانبولی است، ولی باید این نوید را هم به کسانی که این زبان را نمیدانند بدهیم که دورههای رایگان آموزش زبان ترکی استانبولی نیز در بیشتر دانشگاههای کشور ترکیه برگزار میشود که میتواند این نگرانی را نیز برای شما برطرف نماید.
اگر قصد اقامت تحصیلی و دانشجویی ترکیه رادارید باید گفت برای دریافت مدرک لیسانس در دانشگاههای ترکیه لازم است که مدت ۴ سال را پشت سر بگذارید، ولی اگر مایل هستید که در رشتههای پزشکی آموزش ببینید این زمان به ۶ سال افزایش مییابد. دوره فوق لیسانس در این کشور ۲ سال و مقطع دکترا نیز ۴ سال به طول خواهد انجامید. لازم به ذکر است که پذیرش دانشجویان برای تحصیلات تکمیلی هم در هر دانشگاهی به نسبت شرایط خود متفاوت است. آزمونهایی که بسیاری از دانشگاهها برای جذب دانشجو در این مقاطع صورت میگیرند هم معمولا سالی دو بار برگزار میشوند. در ادامه مطلب این موارد را جزئیتر بررسی خواهیم کرد.
اقامت تحصیلی و دانشجویی
اقامت دانشجویی یکی از پر طرفدارترین انواع روشهای اخذ اقامت است. برای اخذ این نوع اقامت باید ابتدا در آزمون تومر شرکت کرده و مدرک تومر را دریافت کنید. آزمون تومر آزمونی شبیه به شبیه به آزمونهای زبان انگلیسی TOFEL یا IELTS است و شامل بخشهای مختلفی برای سنجش مهارت زبان ترکی است. پس از اخذ مدرک تومر میتوانید برای پذیرش در دانشگاه و یا موسسه آموزشی اقدام کنید و در نهایت پس از دریافت پذیرش از دانشگاه مذکور میتوانید و یزای دانشجویی و دفترچه اقامت خود را دریافت کنید.
کار ضمن تحصیل در ترکیه
اخیرا دولت کشور ترکیه قانون NO ۶۷۳۵ را به تصویب رسانده است که با توجه به آن دانشجویان خارجی میتوانند همزمان با تحصیل خود در دانشگاهها کار و شغلی نیز داشته باشند. البته ناگفته نماند که در این قانون برای دانشجویان سال اول، محدودیتهایی وجود دارد. بر اساس قانون NO ۴۸۵۷ دانشجویان سال اول ملزم هستند که تا تحصیلات سال اول خود را به اتمام برسانند تا در سالهای بعدی بتوانند با دریافت مجوز کار دانشجویی خود به کارهای دانشجویی پاره وقت در کشور ترکیه بپردازند. در اینجا باید این نکته را هم بگوییم که کار پاره وقت دانشجویی تا زمانی امکان پذیر و مقدور است که دانشجو از تحصیل خود انصراف نداده باشد و ویزای تحصیلی او نیز از اعتبار خود برخوردار باشد.
“برای اطلاع از قیمت روز آپارتمان در کشور ترکیه به اینجا مراجعه کنید.”
مجوز کار دانشجویی در کشور ترکیه
برای آنکه دانشجویان مقیم کشور ترکیه بتوانند در کنار تحصیل خود اجازه کار دانشجویی نیز داشته باشند باید به دنبال مجوز لازم برای این کار باشند. درخواست مجوز کار در زمان تحصیل برای دانشجویان میتواند از طریق سامانه دولت الکترونیک این کشور صورت بگیرد. متقاضیان برای این کار باید تمامی فرمها را به صورت آنلاین تکمیل کرده و مدارک خود را نیز ضمیمه نمایند. معمولا چیزی در حدود ۳۰ روز کاری زمان خواهد برد تا مجوز کار در زمان تحصیل برای دانشجویانی که در کشور ترکیه مشغول تحصیل هستند صادر شده و از طریق ایمیل برای دانشجو ارسال شود.
مجوز اقامت دانشجویی در ترکیه
کسانی که به عنوان دانشجوی خارجی برای مجوز اقامت درخواست میدهند، باید با ویزای آموزشی اخذ شده از کنسولگریهای ترکیه، وارد این کشور شده باشند. دانشجویان خارجی تا ۱ ماه بعد ورود به ترکیه بایستی برای مجوز اقامت دانشجویی درخواست دهند. دانشجویانی که در دانشگاه ثبت نام کردهاند میتوانند مجوز اقامت خود را به نحوی که کل دوره تحصیلی را پوشش دهد دریافت کنند. دانش آموزانی که در مقاطع ابتدایی و متوسطه آموزش میبینند، در هر بار درخواست فقط می توانند مجوز حداکثر یک ساله اخذ کنند. مدت مجوز اقامت دانشجویی بیشتر از طول دوره تحصیلی فرد نخواهد بود. دانشجویان مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری که دارای مجوز اقامت دانشجوییاند میتوانند به طور مستقیم با اخذ مجوز کار، کار کنند ( مطابق قانون شماره ۶۷۳۵). دانشجویانی که در مقاطع فوق دیپلم ثبت نام کردهاند هم میتوانند مشروط به عدم تجاوز از ۲۴ ساعت در هفته، کار کنند.
مدارک مورد نیاز برای مجوز اقامت دانشجویی
- فرم درخواست مجوز اقامت
- اصل و کپی گذرنامه و یا مدرک معادل با آن
- ۴ قطعه عکس
- بیان نامهای مبنی بر مکفی و منظم بودن وضعیت مادی در طول مدت اقامت (در فرم درخواست بیان میشود. اداره ممکن است مستندات مورد نیاز را درخواست کند. اگر طی مدت مذکور نیازهای فرد توسط موسسه دولتی تامین شده باشد، این وضعیت در درخواست باید به اداره اطلاع داده شود. )
- گواهی دانشجویی
- چنانچه فرد زیر ۱۸ سال باشد؛ رضایت نامهای که از سوی پدر، مادر و یا نماینده قانونی وی داده میشود به همراه تعهد نامهای که در ترکیه توسط اشخاص حقیقی و یا حقوقی مشروط به قید در رضایت نامه داده میشود
- بیمه سلامت معتبر (در صورت درخواست دانشجویان از آنجایی که بعد تاریخ ثبت نام طی ۳ ماه تحت پوشش بیمه سلامت عمومی قرار میگیرند، تحت پوشش بیمه درمانی قرار نمیگیرند با این وجود بعد بیمه درمانی عمومی باید طی ۳ ماه آن را به اداره مربوطه اعلام کنند.)
وبسایت propertyforturkey وابسته به گروه املاک جت، بزرگترین وبسایت املاک ترکیه، با معرفی بهترین ملکها در کشور ترکیه جهت خرید و همچنین ارایه اطلاعاتی در زمینه مهاجرت و اقامت در ترکیه، در این مسیر همراه شما است تا با خیالی آسوده برای آینده خود برنامه ریزی کنید. همچنین برای اطلاع از قیمت خانه در ترکیه اینجا را کلیک کنید.
*در مطالب بعدی شما را با جزییات بیشتری از روند اخذ اقامت ترکیه و چگونگی زندگی بهتر در کشور ترکیه آشنا خواهیم کرد، پس اگر به دنبال بهترین روش برای اخذ اقامت ترکیه هستید مطالب بعدی ما را جتما دنبال کنید.
نویسنده: فربد محمدحسینی